יש יותר מסיבה אחת לשקול שילוב קורסים אונליין באסטרטגיה השיווקית
קורסים אונליין, סרטוני הדרכה מקוונים, מדריכי שימוש וירטואליים או וובינרים – אין ספק שעולם השיווק השתנה בעשורים האחרונים. פתאום "חינוך" הפך לכלי שיווקי ראשון במעלה ונראה שרבים מהמותגים, מהחברות והעסקים מקצים נתח לא מבוטל מתקציב השיווק להעשרת הידע של הלקוחות הקיימים שלהם, למיצוב עצמם כמומחים וכן כאמצעי להשגת לקוחות פוטנציאלים נוספים.
באותה הנשימה גם הקונספט של 'חינוך' השתנה באופן רדיקלי. כבר לא צריך להיות נוכחים פיזית בכיתות, באוניברסיטאות ובקמפוסים כדי להעביר ידע, יש לנו היום מחשבים, אינטרנט וטכנולוגיות מתקדמות, וזה כל מה שצריך כדי להביא אל אוויר העולם קורסים אונליין ולהעביר את המסר שלנו, כל מסר. זהו שחר של יום חדש, ממש.
ולמרות שלרבים ברור כשמש בצהרי היום מה הם היתרונות הגלומים בקורסים אונליין, עדיין יש לא מעט אנשי שיווק שמתלבטים אם המרת הדרכות וקורסים פרונטליים לקורסים אונליין זה מהלך שיווקי כדאיי. עבור אנשי שיווק מתלבטים אלו אני כותבת את הכתבה הזו.
בכוונתי לשטוח את כל הסיבות שבעטיין כדאי מאוד לשקול שילוב קורסים אונליין באסטרטגיה השיווקית הכוללת של החברה.
אז אתם מוכנים?
יוצאים לדרך…

כל הסיבות לשקול שילוב הדרכות וקורסים אונליין במערך השיווק
- קורס אונליין הוא אמצעי שיווקי זול במיוחד – נתחיל מהמחיר כי בעסקים כמו בעסקים כדאיות כלכלית היא שם המשחק. העלות של יצירת קורסים אונליין היא זעומה, בטח אם משווים אותה לקורסים פרונטליים.
בקורסים פרונטליים צריך להשקיע כסף בשכירת כיתה, באביזרי הוראה, חניה לכם ולתלמידים, משקאות קלים וחמים וכיבוד קל. בקרוס אונליין כל אלו מתבטלים לחלוטין – לא צריך להשקיע בהשכרה של כיתה או להשקיע בכיבוד וחניה.
- קורסים אונליין הם 'מתנה שלא מפסיקה לתת' – קורסים פרונטליים דורשים מן המנחה/המורה/המדריך/המנטור/הפרזנטור להגיע פיזית בכל פעם שיש שיעור, ולהשקיע זמן רב בהעברת כל אחד ואחד משיעורי הקורס.
לעומת זאת, קורס אונליין מצולם פעם אחת והמשתתפים יכולים לראות את הקורס או שיעורים נבחרים ממנו עשרות, מאות או אלפי פעמים. המנטור מצלם פעם אחת ויחידה את הקורס המקוון, אבל הקורס ממשיך להניב הכנסות הרבה זמן לאחר מכן, בעוד המנטור נח על זרי הדפנה. מתנה שלא מפסיקה לתת, אמרתי כבר?
- קורס מקוון יכול לחצות גבולות, יבשות ואוקיינוסים – אי אפשר להתווכח עם העובדה שקורסים אונליין מאפשרים לחברות ועסקים להגיע להרבה יותר אנשים ולחשוף את המוצרים/שירותים שלהם לקהל גלובלי נרחב יותר. אם בונים קורס אונליין בעברית – אפשר להגיע לדוברי עברית בכל נקודה בעולם.
ואם משיקים קורסים מקוונים באנגלית – אפשר להרחיב עוד יותר את מעגל הלקוחות הפוטנציאליים. זה יתרון שלא ניתן להשיג אם מסתפקים בקורס פרונטלי, טוב ככל שיהיה. אנחנו כפר גלובלי קטן – אז למה לא לנצל את זה? למעשה, אפשר לתרגם או לשלב כתוביות נלוות די בקלות לכל קורס אונליין וכך לחשוף את המותג לשווקים בינלאומיים בלתי מוגבלים.
- קורסים אונליין הם גמישים כמו נדיה קומנצ'י – תחשבו רגע על קורס פרונטלי, הוא מוגבל למקום מסוים ולזמן מסוים. ניתן ללמוד את הקורס אך ורק כאשר המנטור נוכח פיזית וכן כאשר משתתפים מגיעים לכיתה. מנגד, קורס אונליין הוא גמיש – כל משתתף יכול לצפות בקורס מתי שהוא רוצה, היכן שהוא רוצה ובקצב המתאים ביותר עבורו.
אפשר להתחיל קורס אונליין, להפסיק אותו ולהמשיך אותו מאוחר יותר, ביום אחר, בלילה אחר או בשבוע אחר. אפשר ללמוד קורס מקוון מהבית, מהמיטה, בזמן חופשה בחו"ל, בזמן משמרת משעממת, בהפסקה בעבודה, ברכבת, או מהאמבטיה ("יודעים מאיפה האנגלית שלי?").
אלו הם רק חלק מהיתרונות הטמונים בשילוב קורסים אונליין במערך השיווקי של חברות ועסקים, ויש עוד כמה נוספים שבטח לא הזכרתי כאן.
יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש כי כדי שקורסים מקוונים יצליחו יש להשקיע זמן, מחשבה, יצירתיות ומשאבים בבניית הקורס וכי יש לקחת בחשבון שקורס אונליין צריך גם לשווק ולפרסם. עם זאת, מדובר בהשקעה שה-ROI שלה – יכול להיות משתלם במיוחד.