סודות מהמטבח: מתכון לקינואה
היו ימים שבהם לא ייחסתי חשיבות גדולה למה שאני אוכל. הייתי מוצא את עצמי אוכל בורקסים מעל הכיור בשתיים בלילה, מנגב חמאת בוטנים בלחמנייה כאילו הייתה חומוס, אם התחשק לי מתוק הייתי ממיס מרשמלו על הגז בבית, נקניקה בפיתה הייתה הארוחה הבשרית האולטימטיבית עבורי ופיצה נחשבה לארוחת בוקר מלאה.
היום אני מחפש מאכלים ומתכונים חדשים. אבל לא סתם מחפש, אני חותר לגלות מוצרי גלם חדשים ובריאים שיכולים לגוון את התפריט שלי. אני תר אחר מאכלים מזינים שניתן להכינם בקלות יחסית, כי כמו לאנשים רבים אחרים, אין לי 3 שעות מיותרות ביום להכנת מתכונים מורכבים. התוודעתי אל הקינואה רק בשנים האחרונות ועם הזמן למדתי שמדובר באחד המאכלים המפתיעים ביותר.
- למרות שרבים חושבים כך, קינואה אינה תבואה. נכון, אם מסתכלים על מתכון לקינואה מגלים שמכינים אותה באופן דומה לדגנים, אבל מבחינה בוטנית היא לא נחשבת לכזו. לכן קינואה מתאימה גם לאנשים שלא יכולים לצרוך גלוטן.
- קינואה היא חלבון מלא. היא מכילה את כל 9 חומצות האמינו הנחוצות לגוף, ואם אין לכם תפריט מגוון למשל בטראק מרוחק, קינואה יכולה לספק לכם שלל ערכים תזונתיים חסרים.
- יש למעלה מ-100 סוגים שונים של קינואה. מוכרים לנו ביותר הם: הקינואה השחורה, הלבנה והאדומה.
האתגר!
עם יד על הלב, לקח לי לא מעט זמן להבין כיצד מכינים קינואה, זה היה אתגר של ממש. אין מתכון לקינואה שלא ניסיתי עד שהגעתי למסקנות שאחלוק איתכם ממש עכשיו.
הבעיה מתחילה בהוראות. ברוב מתכונים להכנת קינואה כותבים שיש להרתיח אותה על אש קטנה למשך 15 דקות. כאשר פעלתי כך קיבלתי מעין קדדה נוזלית שהביאה להפרדה של הסובין מהתבואה. בעיה נוספת שנחשפתי אליה היא שחייבים לשטוף את הקינואה טוב טוב מתחת למים זורמים לפני השימוש למשך 5 דקות, אחרת נסבול מטעם לוואי מתכתי ונחשף לחומר מזיק שממוקם במעטפת. וזאת למרות שאנחנו קונים קינואה שהיא כבר שטופה על ידי החברות המסחריות.
אז אחרי שהפח שלי פגש לא מעט מנות קינואה כושלות הנה הסוד שלי להכנתה. שימו לב, תוכלו ליהנות ממתכון זה גם אם אתם נמצאים בשטח – בטיול או מחנאות למשל.
מתכון קינואה בסיסי
- השרו את הקינואה במים כ-5 דקות, סננו וחזרו על הפעולה 3 פעמים.
- סננו ושטפו אותה שוב לפני שאתם מכניסים אותה לסיר.
- הכניסו לסיר וכסו אותו במים קרים או במרק.
- הוסיפו קצת מלח, טימין ועשבי תיבול יבשים אחרים שאתם אוהבים.
- הביאו לרתיחה קלה למשך 2 דקות.
- כבו את האש ותנו לסיר לעמוד כחצי שעה, מבלי להרים את המכסה אף לא פעם אחת. זהו הקינואה מוכנה.
תוכלו להוסיף אותה לסלט קינואה עם פלפלים ועגבניות, לריזוטו קינואה, למרק קינואה, לקציצות קינואה עם גבינה ולמגוון רחב של תבשילים, מרקים וארוחות.
בתאבון!
ועכשיו אתם יכולים לחקור בשקט עוד מתכונים שאפשר להכין עם קינואה.