מתכונים גרוזיניים: הדרך ללבה של כל בחורה
אולי מדענית אטום אני לא, ובגלגול הזה כבר לא אמצא תרופה לסרטן, אבל אני הולכת להפיל עכשיו פצצה שעשויה לשפוך אור בהיר ומסנוור על כל מה שידעתן בנות לגבי שיטוטים באתרי היכרויות – אתן לא מוצאות שם אהבה כי אתן לא מחפשות את הדברים הנכונים בכרטיסים האישיים. עזבו אתכן מנתונים יבשים על גובה וצבע עיניים, על רמת ההשכלה או על תחום העיסוק, וזה גם ממש לא מעניין איזה סרטים הוא אוהב ומה הוא שומע. מה שחשוב באמת זה לשים לב לבחורים שמעידים על עצמם שהם יודעים לבשל, ואם הם במקרה גם מתמחים ברזי המטבח הגרוזיני – אתן חייבות לתת להם צ'אנס.
הבחור הגרוזיני שלי חשף אותי למטבח קסום וטעים במיוחד שספוג בהשפעות של המטבח הפרסי, הטורקי והרוסי. המלך הוא האגוז שחוגג ביחד עם תבלינים כמו זעפרן, כוסברה ושלל תיבולים חריפים בכל המתכונים הגרוזיניים. הטעם הייחודי עובר כחוט השני בכל הכופתאות, המאפים והתבשילים שהבחור המוכשר יודע להכין. מהסיר אל הצלחת ומשם על הפה שלי שהתאהב יותר ויותר, מביס לביס. כל כך התאהבתי שאפילו לא היה אכפת לי שעליתי ב-3 קילוגרמים.
אבל מה שהכי כבש אותי, לפני הכול, הם הקוקטיילים הגרוזיניים שהוא היה מכין לי בפגישות הראשונות. היום אני זאת שמכינה אותם בבית כשאני רוצה לפנק אותו. לקראת לילות קיץ חמים ורומנטיים אני רוצה לשתף אתכן, וגם אתכם, כמובן, במתכונים לקוקטייל שיגרום לכל אחד להתאהב בכם, או להחזיק מכם מאהבים נדירים:
מתכון לקוקטייל פינה קולדה
הכי כיף להגיש משקה כזה בקיץ,– בוסט קר ומרענן, עשיר בטעמים אקזוטיים, שעשוי להקפיץ אתכם מכאן למקומות סוחפים.
איזה מרכיבים צריך:
40 מ״ל של חלב (יכול להיות בכיף חלב שקדים, סויה או אורז)
120 מ״ל אננס מסונן
80 מ״ל רום
40 מ״ל סירופ קוקוס
ערימת קוביות קרח צוננת – כמה קוביות? זו שאלה של טעם אישי, אבל בכל מקרה ממש מומלץ לא לשים הרבה קוביות בהתחלה.
איך מכינים:
כדאי שיהיה לכם בלנדר בבית, אבל לא חייבים. בכל מקרה, במידה ויש לכם, אז מה שצריך לעשות זה להכניס את כל המרכיבים של הקוקטייל אל תוך הבלנדר, להוסיף קוביות קרח (ולא, ממש אין צורך לכתוש לפני), ללחוץ על מתג ההפעלה ולגרוס טוב טוב.
כמעט מוכן: עכשיו מוזגים את המשקה אל כוס זכוכית יפה ולא מוותרים על הקישוטים המושקעים. פנקו אותה עם פרוסת אננס עגולה וגדולה בצד הכוס, אולי אפילו עם דובדבן (עכשיו זו בדיוק העונה), ואם יש בבית מטריות קטנות, אל תהססו לשים אחת בשביל ההומור.
וזה רק אחד מתוך שלל מתכונים גרוזיניים שרק מחכים שתגלו אותם!